niedziela, 6 marca 2011

A na kolację pasta marchewkowa...

Witamy wszystkich którzy mają w sobie coś z królika, czyli są miłośnikami marchewek.
Dzisiaj zrobimy kolejny w naszej karierze blogowej twarożek z czymś. Należy to danie do szybkich i łatwych więc początkujący do roboty!

Ingrediensy:

* 2 nieduże marchewki
* 250g twarożku
* cukier
* sól
* ok. 100ml jogurtu naturalnego
* 1 łyżeczka majonezu
* odrobina natki pietruszki

Zaczynamy od umycia, obrania i starcia na drobnej tarce naszych marchewek.



Dodajemy twarożek, sól, cukier, majonez i jogurt. Dokładnie mieszamy ze sobą wszystko.
W oryginalnym przepisie to wszystko było zmiksowane ale niestety nie posiadamy jeszcze takowego urządzenia.



Na sam koniec przekładamy do miski i dekorujemy natką pietruszki.



Smacznego

3 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam marchewki w takim wydaniu. Ale skoro lubię ją w prawie każdej innej wersji...dlaczego nie?

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawe:)ja bym chętnie spróbowała:)

    OdpowiedzUsuń
  3. fajna pasta, a do tego swiezy chlebus i jest smacznie:)

    OdpowiedzUsuń