Ingrediensy na około 4-5 osób:
* 2 jajka
* 100g kukurydzy z puszki
* 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego
* pół pora
* 80g sera żółtego
* 3 ząbki czosnku
* mały słoiczek majonezu
* sól
* pieprz
Najpierw gotujemy jajka na twardo i po ugotowaniu kroimy je w drobną kostkę. Tuńczyka odsączamy z oleju lub wody (zależy od puszki), odcedzamy również kukurydzę. Por kroimy w półplasterki i aby był miękki przelewamy go na sitku wrzątkiem.

Dorzucamy starty ser, wszystko mieszamy i dodajemy majonez w ilości jaka nam odpowiada,dodajemy sól, pieprz i wyciskamy czosnek.

Dokładnie mieszamy, by uniknąć czosnkowych "wysp" i wkładamy do lodówki na około godziny do stężenia i wzajemnego "przejścia się" smaków.

Smacznego
lubię takie sałateczki :-)
OdpowiedzUsuńtuńczyk w sałatkach zawsze się pysznie sprawdza.
OdpowiedzUsuń