niedziela, 5 grudnia 2010

Zagrycha pod kielicha :)

Dziś coś tylko dla pełnoletnich :) postanowiliśmy wyjść z ukrycia i pochwalić się co tam czasem wrzucamy na ząb gdy kultywujemy polską tradycję narodową ;) oczywiście będzie to też pasować jako dodatek do wielu posiłków.

Ingrediensy:

* olej (3/4 naczynia którego użyjemy - w naszym przypadku było to około 350ml)
* paczka sera feta
* ząbek czosnku
* sól
* pieprz
* łyżeczka suszonego oregano
* łyżeczka suszonej bazylii

Do oleju dodajemy przyprawy, rozcieramy w rękach oregano z bazylią i też wsypujemy. Wyciskamy czosnek i dokładnie mieszamy.



Ser kroimy w średniej wielkości kostkę.



Kostki sera przed wrzuceniem do oleju rozdzielamy od siebie i delikatnie każdą z osobna wrzucamy do zalewy. Teraz pozostaje nam to przykryć i wstawić do lodówki na jakieś dwie godziny do "przegryzienia"



Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz