wtorek, 14 września 2010

Jajeczne tagliatelle wg Jamiego Olivera

Przepis zaczerpnięty z programu "Jamie at home". Prosty i smaczny posiłek, ciekawa wariacja na temat jajka.

Ingrediensy 3-4 porcji:

* 3 jajka
* sól, pieprz (My dodaliśmy również curry)
* mieszanka sałat ( w tym przypadku mieszanka z Tesco:) )
* cienkie plasterki wędzonki ( coś a la szynka szwardzwaldzka)
* sok z cytryny i oliwa z oliwek do skropienia

Do mieszanki sałat dodajemy pokrojoną w grubsze paski ok. 1cm wędlinę i mieszamy.
Jajka mieszamy z przyprawami i smażymy z jednej strony w formie cienkich naleśników, z tej porcji wyjdzie 3-4 w zależności od wielkości patelni







Po usmażeniu naleśników zwijamy je wszystkie w jeden rulon i kroimy w centymetrowe paski, następnie rozdzielamy i wrzucamy nasz makaron do sałaty.
Wszystko skrapiamy cytryną i oliwą wedle upodobań. Można podawać z pomidorami







Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz